Hva er osteopati?

21. august 2018, 10:55

Osteopati er en behandlingsform som ivaretar hele mennesket. Osteopaten undersøker skjelett, muskler, bindevev, organ- og nervesystem, og osteopati er en behandlingsform som er godt egnet for pasienter i alle aldre.

Osteopati er et etablert undersøkelses- og behandlingssystem for hele bevegelsesapparatet hvor funksjonsfeil i form av nedsatt eller låst leddbevegelighet, nedsatt bevegelighet og spenninger i muskler og bindevevsnettverket og sirkulasjonsforstyrrelser kan oppdages.

Osteopaten undersøker kroppen i sammenheng og behandler pasienten med hendene fra et utvalg av osteopatiske teknikker. Hver enkelt behandling blir tilpasset individuelt med utgangspunkt i de undersøkelsesfunn som foreligger. Våre osteopater ved klinikken på Majorstuen i Oslo undersøker muskel- og skjelettsystemet, bindevevsnettverket og sirkulasjonen i alt vev som er tilgjengelig for hendene. Osteopaten benytter hendene som sitt arbeidsverktøy og undersøker gjennom palpering. Kroppens bindevevsnettverk er det viktigste vevet man undersøker (palperer) fordi det omslutter alt annet vev og dekker hele kroppen. Osteopaten undersøker bl.a. fleksibiliteten (bevegeligheten) av bindevevs-nettverket rundt de organene som er tilgjengelig for hendene, og ”sømmene” (suturer) mellom knoklene i hodeskallen (kraniosakral osteopati).

Eldre nyheter finner du her
scroll to top