Hva gjør en kiropraktor?

21. august 2018, 10:43

En kiropraktor er utdannet til å diagnostisere og behandle plager i nerve-, muskel- og skjelettsystemet. Kiropraktoren stiller sin diagnose på grunnlag av sykehistorie, klinisk undersøkelse og eventuelle røntgenundersøkelser.

En kiropraktor er utdannet for å behandle: Ryggsmerter, migreneisjiasnakkesmerterhodepine, kjevesmerter, armsmerterskuldersmerterbrystsmertersmerter mellom skulderbladenesvimmelhet, idrettsskader, knesmerter, fot/ankel/håndleddsmerter, m. m

På kontoret hos en kiropraktor kommer ofte mange forskjellige plager. Selv om de aller fleste forbinder kiropraktorer med ryggen, har en kiropraktor en grundig utdannelse som også tar seg av resten ev muskel og skjelettsystemet. Kiropraktikk er høyt ansett i Norge og norske kiropraktorer har status som primærhelsekontakt i Norge. Det vil si at en kiropraktor har muligheten til å sykemelde (opptil 12 uker), rekvirere for røntgen, MR, CT, ultralyd under Folketrygden, samt henvise deg til spesialist dersom det skulle være nødvendig. En god kiropraktor samarbeider med din fastlege og sender tilbakemeldinger (epikriser) om ditt tilfelle dersom du samtykker til dette.

På kontoret hos en kiropraktor kommer man ofte med mange forskjellige plager. Selv om de aller fleste forbinder kiropraktorer med ryggen, har en kiropraktor en grundig utdannelse som også tar seg av resten ev muskel og skjelettsystemet. Kiropraktikk er godt ansett i Norge og norske kiropraktorer har status som primærhelsekontakt i Norge. Det vil si at en kiropraktor har muligheten til å sykemelde (opptil 12 uker), rekvirere for røntgen, MR, CT, ultralyd under Folketrygden, samt henvise deg til spesialist dersom det skulle være nødvendig. En god kiropraktor samarbeider med din fastlege og sender tilbakemeldinger (epikriser) om ditt tilfelle dersom du samtykker til dette.

Kiropraktoren jobber som autorisert helsepersonell i førstelinjetjenesten.

Eldre nyheter finner du her
scroll to top