Koronavirus

3. mars 2020, 17:55

Inntil videre gjelder følgende for pasienter som henvender seg til behandlere på Tønsberg medisinske senter:

Personer som har vært i områder med vedvarende spredning:

(Se Folkehelseinstituttet sine nettsider for info om hvilke områder det gjelder.)

Friske personer som de siste 14 dagene har oppholdt seg i et område med vedvarende spredning bør følge med på tegn til luftveisinfeksjon (feber, hoste og andre luftveissymptomer) i 14 dager etter oppholdet og ta kontakt med helsetjenesten (per telefon) ved symptomer. Dersom du ikke har vært i nærkontakt med personer som er bekreftet syk med koronaviruset og ikke har symptomer på luftveisinfeksjon, kan du omgås andre som normalt. God hånd- og hostehygiene er et generelt smittevernråd. Friske personer som de siste 14 dagene har hatt kontakt med en person som er bekreftet syk med viruset bør ta kontakt med sin fastlege for oppfølging.

Vi anbefaler at personer som har vært i områder med vedvarende spredning i de siste 14 dagene, ikke besøker helseinstitusjoner dersom det ikke er helt nødvendig.

Du finner informasjon og konkrete råd om koronaviruset på fhi.no og helsenorge.no. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe informasjonstelefonen på 815 55 015.

Dersom du tror du er smittet, ring fastlegen din. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på 116117.

Alle andre er velkomne til konsultasjoner på Tønsberg Medisinske senter som vanlig. Det gjelder også de som har vanlige luftveisinfeksjoner med hoste, forkjølelser, slapphet osv.

Eldre nyheter finner du her
scroll to top